Sotovento d.o.o.


   Dansk Sprog / language
PRAKTISKE OPLYSNINGER    BESKATNING   

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Køb af  lejlighed i Kroatien


1. Hvad koster det.
En lejlighed i et godt område koster fra 650,000 d.kr. og opefter, lejlighederne er uden møbler hvilket også gælder køkkenelementer.

Et hus koster fra 90.000 € og opefter. Grunde koster fra 35.000  og opefter. Vær opmærksom på at alle tilladelser skla tjekkes inden køb. Benyt vores advokattilbud for din sikkerhed. Det er billigt at bygge eller ombygge fra 500 € pr m/2.

Opsætning og køb af køkken er i sammenligning med danske priser meget billigt og af en rigtig god kvalitet og design.
Møbler er ligeledes rimelige i pris og ofte i Italiensk design og kvalitet, stort set alt kan købes lokalt eller bestilles.


2. Hvor store er Ejendommene.
Lejlighed (studie) på omkring 35-40 m2 er der få af, det mest almenenlige er mellem 60 m2 og 100 m2 fordelt på 2/3 værelser , køkken / alrum , badeværelse og terrasse, mange lejligheder har ligeledes en lille bid have.
Lejligheder fra 100 m2 og opefter er ofte rækkehuse, der ligger to og to med både stor udsigts terrasse på 1 sal og nedenunder grill terrasse med veltilplantet have.

Et Hus fra 60 m/2 og op over 500 m/2


3. Er der udsigt og koster det ekstra.
Der er normalt en mer pris på fra 100 Euro. per. m2 for panorama udsigt


4. Hvordan købes der ?

Pr 01.02.2009 har Kroatien vedtaget at alle EU borgere dvs OGSÅ danskere kan købe i eget navn.


5. Er det muligt at leje ud, og hvordan.
En fordel ved selskabs formen er at man uden problemer kan udleje sin ejendom i det Kroatiske turist system, udlejning skal dog ske i min. 4 uger årligt, så at der er aktivitet i selskabet, i det tilfælde at man ikke ønsker udlejning til andre, lejer man den af sig selv.
Økonomien i udlejningen foregår på følgende måde: der betales ca. 13% til udlejnings bureauet og en årlig skat på ca 600 kuna Pr. seng,  . 
Udlejning kan også ske privat fra Danmark, det skal blot meddeles til det Kroatiske udlejningsbureauet.

Bemærk at hvis din lejlighed udlejes og er en udlejningsejendom mener Skat at du skal betale indkomstskat af en evt fortjeneste ved salg. 

6. Hvor ofte kan man udleje og hvad er prisen.

Der vil på et godt år være en belægning på mellem 60 til 80 dage fordelt på 3 sæsoner lav Marts/April mellem Maj/Juni og høj sæson Juli/ August, priserne varigere fra ca. 250 pr. dag og opefter dette vil blive fastsat efter størrelse og kvalitet af det Kroatiske turistbureauet, og derefter få kategori med en, to eller tre stjerner.

7. Kan man købe hus.

Det er muligt at købe både nye og gamle huse, man må bare regne med at det kan tage et stykke tid at finde det rigtige og at prisen er højre end lejligheder. Fra omk. 1 million kr. og op efter alt efter kvalitet.


8. Hvordan foregår handlen ved nybyggeri.

Når man har reserveret lejlighed i et ikke opført byggeri, betaler man 10% ved
reserverationen og derefter 40% når bygningen er under tag, derefter de resterende 50% når der udleveres nøgler og man her godkendt alt. Ved køb på denne måde, har man i vist omfang indflydelse på af materialevalg.


9. Hvordan foregår handlen ved bestående byggeri.

Når beslutningen er taget for lejligheden eller huset ,betales der 10 % Euro inden 14 dage. Og derefter restbeløb ved overtagelsen, hvis ikke andet er aftalt.


Kroatien som ferie land.

1. Er der ro i Kroatien?

Det er nu mere end 15 år siden et krigen sluttede og intet tyder på at landet igen bliver ustabilt. Der er seriøse forhandlinger om optagelse i det Europæiske sammenarbejde og man regner med og håber på at det vil ske inden for en overskuelig årrække.

2. Transport derned.


Med bil tager det ca 18 timer, dog må man i sommersæsonen påregne flere timers ekstra tid p.g.a. køer.
Euro line (bus) tager det omk. 23 timer og er lidt af en bumle tur men til en billig pris.
Fly er det nemmest og billigst at flyve til Venedig, Pula, Rijeka, Zagreb, Ljubliana og der leje en bil.  Fra 5 min til 3 timers kørsel.

3. Hvordan er klimaet.

VINTER er fra December med blæst og regn, og en sjælden gang kan der forekomme frost og slud, men overvejende er det lunt med mange fine solskins dage.

FORÅR starter sidst i Februar. Der er stadigvæk køligt i skyggen men solen får gradvis mere magt og finder man sig en god lækrog er der varmt.

SOMMEREN begynder ofte midt i April med 20 til 25 grader. I Juli/ August topper det med mellem 25 og 35 grader enkelte dage kan det snige sig op omk. 40 grader. I sommerperioden er regnen meget sparsom, og kommer kun som en kraftig men velkommen tordenskylle.

EFTERÅRET er varmt og strækker sig helt ind i November, man kan de fleste dage spise både morgen og aftensmad ude.

Bade sæsonen starter i Maj, men er ret frisk da der kommer en del smeltevand fra fastlandet, fra Juni og helt frem til sidst i Oktober er det varmt at både bade og dykke. Kroatien har en lang kyststrækning med et væld af små azurblå bugter omgivet af kipper, man har ofte lavet små plateauer med stiger så man kommer sikkert i vandet. Egentlige sandstrande er der kun få af.

4. Mad og drikke.
Kroatien har et solidt køkken hvor kød , fisk , skaldyr serveres med rigelige mængder af enten, kartofler eller hjemmelavet pasta og altid med godt brød.
Der lægges stor vægt på at bruge årstidens friske råvare, og man kan for eksempel ikke få vildt eller lam uden for sæsonen.
Der er mange Italiensk inspireret restauranter med pizza, pastaretter og altid frisk fisk og skaldyr på menuerne.
En god almenenlig middag beløber til ca. 60 kr. pr .person uden drikkevarer.
Den lidt mere sofistikeret kogekunst skal man lede lidt efter, men findes og til er meget rimelig pris.
Øl koster mellem 12 og 18 kr. for en ½ l. fadøl . Husets vin fås for 50/60 kr. for en liter og for en lille lokal bitter/snaps koster det ca. 8 kr.

5. Indkøb.
Der er flere velassorteret supermarkeder på Krk og også et lille marked med frisk grønt, fisk og kød.
Hvis man der i længere tid kan det godt svare sig at tage på indkøb i Rijeka som blandt andet har en stor Metro.
I Rijeka finder man et stort udvalg af gode modebutikker, varehuse og indkøbscentreog et fantastisk stort fisk, kød og grøntsagsmarked som måses og opleves. Ønsker man et endnu større udvalg kan man tage ind til Zagreb, her fås alt som en storby kan byde på.

6. Sport.
Krk ø har et stort udvalg af sports muligheder, der er tennisbaner 4 steder alene i byen Krk ligeledes er der et stort udvalg af dykkerklubber for både nybegynder og øvede.
Vand ski og al anden vandsport er der i rigt omfang.
Golfbaner finder man endnu kun på Istrien, en times kørsel fra Krk.
Heste kan lejes på øen men vil man gerne ride i bjerge, må man enten til Rijeka eller Slovenien her findes et stort udvalg af fine muligheder.
Særlige naturoplevelser finder man i de mange nationale natur parker.
Vinteren kan tilbyde skisport kun en times kørsel fra Krk, her er hoteller og der kan lejes udstyr til meget rimelige priser. Skisports stedet er også velegnet til børn.


Hvorfor vælge Kroatien.

Kroaterne er et folk med stolte traditioner og et stort selvværd, alle er finke og venlige men med en naturlig distance til folk man ikke kender.
Kroaterne minder en hel del om os Danskere, de er usnoppede og har et livssyn og en humor nogenlunde som vores, det gør det nemt at tilbringe selv lange ferier dernede. Man må sige at det er et land der er nemt at savne og altid, rart at vende tilbage til.

Ligesom os Danskere er Kroaterne rigtig gode til at hygge sig. Det er en hel sport for nogen at finde små listige steder, hvor der laves gode traditionelle egns retter som hjemmelavet tørret skinke, røget oste, håndlavet pasta med fyld og mange andre lækkerier hertil drikkes lokal daglig vin. Ofte finder man disse små steder i forbindelse med en lille vin producent, hvor så konen står for maden.

Er man der i længere tid kan man glæde sig over alle 4 årstider, det tidligt forår, efter fuldt af en lang varm sommer, et lidt køligere efterår og ikke mindst over en kort vinter, der er både lysere og lunere end den Danske.

Kroaterne tilbringer selv det meste af året ude, de fleste har et lille grill og ude køkken til den daglige husholdning, så spare man på opvasken.

Rigtig god ferie eller ophold i dette dejlige land.


Afstande fra Krk.
Zagreb 2. time.
Rijeka 50 min.
Ljubljana 2.1/2 time.
Split 4 timer.
Rostock 13 timer på en god dag.

Powered by allintaCMS